Ποιο είναι το μέλλον του ραδιοφώνου;

Το ραδιόφωνο, όπως είναι σήμερα, χάνει κάθε μέρα και από λίγο. Δεν πρέπει να πεθάνει.

Φυσικά και δεν θα πεθάνει, απλά θα αλλάξει όπως αλλάζουν και τα άλλα μέσα (εφημερίδες, τηλεόραση). Θέλετε να μάθετε πώς θα είναι το ραδιόφωνο στο μέλλον;

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα περάσουν στο διαδίκτυο.

Θα γίνουν πολυκάναλοι, δηλαδή κάτω από ένα όνομα θα υπάρχουν πολλά μουσικά κανάλια για όλους (ροκ, ποπ, ελληνικά, ξένα, χορευτικά κλπ).

Οι ακροατές θα μπορούν να σχολιάζουν υπό τη μορφή chat σε κάθε τραγούδι και να κάνουν τις αφιερώσεις τους ενώ θα μπορούν να στέλνουν αυτές τις αφιερώσεις στους φίλους τους μέσω mail ή κινητού τηλεφώνου.

Κάθε τραγούδι δεν θα είναι απλά ήχος, θα συνοδεύεται από βίντεο, είτε βίντεοκλιπ, είτε απόσπασμα από συναυλία και ο ακροατής θα μπορεί να βλέπει το βίντεο στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή του.

Επιπλέον ο παραγωγός δεν θα μιλάει σε μικρόφωνο αλλά σε κάμερα για να μπορεί να είναι ακόμα πιο άμεσος και το κοινό να τον βλέπει.

Η επιλογή της μουσικής θα γίνεται από τον παραγωγό (ή το διευθυντή προγράμματος) ενώ πολλά από τα τραγούδια θα επιλέγονται από το κοινό με online ψηφοφορίες που θα είναι LIVE κι έτσι θα διαμορφώνεται το πρόγραμμα από όλους σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης ο κάθε σταθμός και ο κάθε παραγωγός θα έχει τη δική του σελίδα στο Facebook, δικό του blog για σχολιασμό και άμεση επαφή με τους ακροατές και τη δική του θέση στο chat του σταθμού καθώς οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα γίνουν μουσικές κοινότητες με ακροατές που θα γνωρίζονται μεταξύ τους και θα διαμορφώνουν τόσο το σταθμό όσο και όλο το σύστημα που θα περιβάλλει το μέσο (καλλιτέχνες, συναυλίες, πάρτυ).

Το ραδιόφωνο θα πάψει να είναι μονόδρομο και θα γίνει αμφίδρομο και συμμετοχικό.

Κάπως έτσι βλέπουμε εμείς το ραδιόφωνο στο μέλλον και όσο πιο γρήγορα οι σταθμοί το καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν, τόσο καλύτερα για τους ίδιους, για εμάς και τη μουσική.

Σίμος Κοσμετάτος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πες κι εσύ κάτι!